top of page
טל-טבת שקוף.png

 טיפול התנהגותי והדרכות הורים

לבעלי הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות

ADHD / ADD

הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות היא הפרעה שכיחה ביותר, הורים רבים פונים לטיפול בשל קשיים תפקודיים הנובעים מההפרעה. חלקם רואים בטיפול התרופתי פתרון לכל הבעיות ההתנהגותיות הבאות ליידי ביטוי ב AD(H)D, אולם לתרופות יש פעמים רבות הצלחה חלקית ומתונה בלבד. לצד טיפול תרופתי חשוב לשלב טיפול התנהגותי. הטיפול התרופתי יכול לשפר היבטים מסוימים בהתנהגות הילד אולם חשוב לזכור כי כל אותן התנהגויות מפריעות הפכו עבורו להרגל ולכן יש צורך ללמד אותו התנהגויות חדשות. טיפול תרופתי יכול לאפשר לילד להתרכז למשך פרקי זמן ארוכים יותר אך הוא לא מלמד אותו כיצד להתנהג במצבי תסכול.

לדרוש מילד עם ADHD להתאפק, להירגע, להתרכז לאורך זמן – זה כמו לדרוש מאדם בעל לקות ראייה לראות טוב מבלי לתת לו משקפיים. במצב זה אוגר הילד תסכולים ומפתח דימוי עצמי נמוך. עקב קשיים גוברים בלימודים, שכחנות, מוסחות הדעת, התסכול עלול ליצור אצלו מתחים וכעסים, ואף להקשות על יצירת קשרים חברתיים תקינים עם בני גילו.

חשוב לזכור שכאשר הילד נקלע למצב של הסחת דעת או קושי להקשיב ולהתרכז, לא פעם ישנו לחץ פנימי הנובע מרצון הילד לספק ולרצות את הסביבה, כאשר הוא לא מצליח נוצר תסכול הולך וגדל. תגובות של כעס ודרישות הסביבה "להתנהג יפה" מוסיפות לחץ חיצוני שמעצים אותן עוד יותר. הילד זקוק לעזרה כדי להיחלץ משם. הוא זקוק לפיתוח מיומנויות חדשות, מיומנויות איפוק ושליטה עצמית, מיומנויות חברתיות, לימודיות ועוד.

ילדים המאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות זקוקים להורות אחרת.

פעמים רבות הורים לילדי ADHD חווים קושי רב ומגיעים למצב של תסכול, עייפות, צער ואף ייאוש מהתנהגות ילדיהם. במסגרת טיפול התנהגותי ממוקד ADHD תקבלו:

  • כלים חשובים שיאפשרו לכם ההורים לצמצם את העימותים עם ילדכם וליצור עמו מערכת יחסים חיובית, מחזקת ובריאה. 

  • כלים ואסטרטגיות להתמודדות עם הקשיים בבית הספר

  • כלים ליצירת שיגרה מותאמת לילדיכם.

  • ליווי הדרכה וכלים להתמודדות עם מגוון קשיים התנהגותיים יומיומיים ביניהם, סירוב וחוסר שיתוף פעולה, זיהוי בעיות מראש ועוד

  • בניית תכנית התנהגות מותאמת עבורכם ועבור ילדיכם, המבוססת על מתן שבח ותגמול בצורה יעילה ועקבית. 

  • כלים עבור הילד, לפיתוח מיומנויות חדשות הכוללות איפוק, שליטה עצמית, שיתוף פעולה, מיומנויות קשב, מיומנויות תקשורת, מיומנויות חברתיות ועוד.

bottom of page